| Merja Toppi | Topinrapinat | 0 |  6 | 6775

Sukulaisia on näkynyt myötäänsä ja yhtenään. Ensin syyslomalla vanhin veli ja viikko sitten se toinen. Kävivät naisystävänsä kanssa katselemassa tilukset. Juotiin kahvetta ja Jouni söi pullaa. Siinä takapihaa katsellessa totesi ykskantaan, että hän voisi joku kerta jyrsäistä kannot veks. Pihalle on siis jäänyt muutama muinaismuisto menneiltä ajoilta: yhden omenapuun ja kolmen männyn jäännökset. Ja koska veljeni on toiminnan mies, hän otti ja haki jyrsijän hetsillään. Carpe diem, tiätsä, niinku! Jou! Ni!

 

20151024_144328_HDR_resized

Toisessa päässä on kohta entinen kanto.

 

Hitsi, että mä olin iloinen! Olin suunnitellut kannoille hidasta poistoa (kirveellä hakkaaminen) ja vielä hitaampaa poistoa (lahottajasieni), mutta toteutus oli aloitettu vasta jälkimmäisessä projektissa. Kannot olivat 10 vuotta vanhoja, joten eivät mitään tiukkaa kamaa enää. Varttikohan noiden jyrsäisemiseen kaikkiaan meni ja small talkit päälle. Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä Jouniin, jos haluaa omalle pihalleen samanlaista siisteyttä. Tekee aika ajoin hommia siis täällä Jyväskylässäkin. Linkki hänen yritykseensä löytyy tästä: http://www.metsola.info/  Blogia se kirjoittaa velj’miessii- lukekeepa tästä: http://www.metsola.info/ajankohtaista/

 

20151024_143926_HDR_resized

Jouni, jyrsin ja mun takin kaulus auringon kilossa.

 

Syyskynnöt pihalla alkavat siis pikkuhiljaa päättyä. Siksipä keksin tilalle kodin sisäisiä harrasteita. Pienestä pintaremontista on ollut puhetta muutosta lähtien ja päätettiin keväällä, että kunhan on taas pimeää ja kylmää, niin lähtee hommat etenemään. Se aika koitti sitten sunnuntai-iltana. Pääsi yllättämään miehen. Kävin heittämässä jangsterin bussille ja palattuani kysyin, että josko voin alkaa hinkkaamaan tapetteja pois murusen huoneesta. Kun tarviis purkaa sisällä lainehtivaa ikävää johonkin. Sain epäröivän luvan. Miehen katseessa oli jotain samaa kuin peuralla ajovaloissa.

 

20151102_212149_HDR_resized

Choose your weapons!

 

20151102_210345_HDR_resized

Oisko toi kukkatapetti sittenkin.. Ei. EI!

 

20151102_211746_HDR_resized

Työ tekijäänsä kiittää.

 

Eilen jatkoin salilta kotiin palattuamme duunia. Aika pitkäsoutuista touhua. Kysyin jo urakkaa aloitellessani,  jotta miksi ihmeessä ne edelliset remontoijat eivät ole poistaneet tätä alempaa tapettia ensin? Nyt ymmärrän. En tiedä kenen kutsumushommaa tuo on, mutta jos on sinun, ota ihmeessä muhun yhteyttä. Vielä muutama huone odottaa iloista hinkkaajaa. Taidan ehdottaa, että järjestetään talkoot. Jaetaan tulijoille siklit ja aina, kun on neliö puhdasta seinää, saa ottaa joko syötävää tahi juotavaa. Juotavat joko alkoholittomia tai älyttömän tylsät siklit.

 

20151101_193853_HDR_resized

Talkooapu paikalla.

20151102_214308_resized

Ei pidä sinun työpaidassa tapettia poistaman.

 

Jossain määrin kuitenkin tuo homma kiehtoo mua. Ainakin siitä näkökulmasta, että uusi tapetti tulee olemaan ehjä ja ehkä jopa kaunis ja taustavaikuttajana soiva stand up nostattaa mieltä mukavasti. Ja kaikki seinän vieressä vietetty aika on pois jääkaapilta.

Jätä kommentti

  • (will not be published)