Vesterinen yhtyeineen keikkailee M/s Rhealla torstaina 3.8. ja Laukaan Satama Festivaleilla lauantaina 12.8. Kuva: AJ Savolainen.
| Riina Sydänmaanlakka | | 0 |  1

Vesterinen yhtyeineen -kokoonpanon solistin ja keulahahmon Tero Vesterisen sanoin yhtyeen yleisössä on hyvin edustettuna raavas, karvainen mies, joka ei itke muulloin kuin kyseisillä keikoilla.

– Ehkä se johtuu siitä, että me itsekin spiidataan lavalla, Vesterinen naurahtaa ja lisää, että kuulijakuntaa on raavaiden miesten lisäksi varsin laajalla skaalalla. Fanaattisimmat fanit ovat yleensä 30 ikävuoden paremmalla puolella.

– Meidän jotkut biisit vaan herättävät meissä sekä yleisössä todella vahvoja tunteita. Ja niinhän musiikin kuuluukin tehdä. Vastapainoksi soitetaan tietysti vähän räyhäkkäämpiä biisejä, että tulee hyvä meininki.

Vesterinen kertoo saavansa faneilta usein palautetta musiikkinsa vaikuttavuudesta.
– Viikoittain tulee kymmenisen ja keikkaputkien aikana enemmänkin, kun ihmiset haluavat jakaa kokemuksia. Ja toki saamme palautetta keikoillakin.
– Eräs vakavasta sairaudesta selvinnyt henkilö kertoi, että Onnellinen mies on ollut hänen voimabiisinsä. Onhan se mahtava juttu, että olemme osanneet tehdä biisejä, jotka koskettavat tai jopa jeesaavat kuuntelijoitaan.

Yleisön toiveet kokoelmalle

Vesterinen yhtyeineen julkaisi alkuvuodesta hyväntekeväisyyssinkun Lapselleni Heini Ikosen kanssa.
– Mietimme, mitä voisimme porukalla tehdä Syyrian lasten tilanteelle. Päädyimme hyväntekeväisyyssinkkuun, ja biisin kaikki Spotify-tuotto on mennyt Pelastakaa Lapset ry:n kautta Syyrian lasten hyväksi. Sieltä on tullut muutamaa satasta kuukaudessa. Ei se suuri summa ole, mutta jotakin kuitenkin.

Syksyllä Vesterinen yhtyeineen julkaisee Paviaani-kokoelmalevyn. Levyn tiimoilta on luvassa myös erikoissovituksilla ja laajennetulla kokoonpanolla varustettu kiertue, joka vierailee niin konserttisaleissa kuin ravintoloissa.

Kokoelmalevyn kappaleet, joita kuullaan myös syksyn keikoilla, on valittu Facebook-äänestyksellä.
– Levy nimettiin Paviaaniksi vanhan biisin mukaan. Se ei ole pahemmin radiosoittoa saanut, mutta jengi toivoo sitä aina keikoilla. Aloimme miettiä, että on varmaan aika paljon muitakin faneille tärkeitä biisejä, jotka jäävät vähemmälle huomiolle. Ja niinhän se olikin: biisit, jotka eivät ole olleet kovin paljoa esillä, saivat paljon ääniä. Se on tosi siisti juttu, Vesterinen sanoo.

Jätä kommentti

  • (will not be published)