Bändin keikkaputki loppuu 21.12. Hollantiin. Sen jälkeen on luvassa muutama viikko lomaa. –Tulevaisuuden tavoitteena voisi olla, että kolmas levy olisi taas vähän parempi. Viimeisimmällä levyllä on yksi oma biisi, ja olisi kiva, jos seuraavalle saataisiin vaikka pari, kolme omaa biisiä, solisti Tomi Tajakka pohtii.
| Riina Sydänmaanlakka | | 0 |  Tykkää

Steve’n’Seagullsin muusikot ovat opiskelleet ja tutustuneet toisiinsa Jyväskylässä.
Bändi on esitelty monissa yhteyksissä Helsingin Sanomia myöten sanoilla ”keskisuomalaisesta Hohon kylästä tuleva” yhtye. Lisäksi muun muassa Wikipedia kertoo yhtyeen juurtuvan Hohoon. Miksi?
– Sen kun tietäisi. Jokin keikkabussijankutus tai sisäpiirin vitsi vuosien takaa on jäänyt elämään. Ei siinä kyllä ole minkäänlaista todellisuuspohjaa. Hiltunen on Hankasalmelta, se taitaa olla lähimpänä Hohoa, yhtyeen laulaja Tomi ”Remmel” Tajakka nauraa.

Tajakka laskeskelee, että karvahattuihin, henkseleihin ja haalareihin sonnustautuneen Steve’n’Seagullsin vuoteen on mahtunut noin 170 keikkaa Etelä-Amerikasta Lappeenrantaan, parisensataa matkapäivää sekä uusi albumi.

Myös loppuvuosi on bookattu täyteen. Yhtye on parhaillaan Suomen-kiertueella, jonka jälkeen suuntana on Eurooppa.
Bändin toinen albumi, Brothers in Farms, julkaistiin syyskuussa, ja se nousi yhdysvaltalaisen Billboardin bluegrass-listan kärkeen.
– Tietysti olimme siitä hyvin iloisia, otettuja ja yllättyneitä. Vastaanotto on ollut taas parempi kuin ensimmäisellä levyllä, Tajakka toteaa tyytyväisenä.

Taitoa, tuuria ja paljon työtä

Steve’n’Seagulls tekee metalli- ja rock-klassikoista bluegrass-tyylisiä versioita, joissa soi muun muassa banjo, haitari ja kontrabasso. Alun perin jyväskyläläisenä bilebändinä tunnetun yhtyeen suosio lähti niin sanotusti lapasesta, kun Hankasalmella videoitu versio AC/DC:n Thunderstruckista ladattiin pari vuotta sitten YouTubeen.

Homma paisui isoksi: videoita katsottiin miljoonia kertoja, ja lieveilmiönä alkoi sataa keikka- ja haastattelupyyntöjä.
Touhu muuttui kunnianhimoisemmaksi, mutta ei edelleenkään totiseksi.
– Teimme silloin muutamia videoita ohjelmatoimiston ja keikkamyyjän tueksi, vähän niin kuin esittelyä varten. Homma lähtikin käsistä aika sopivasti. Hirmuinen tuurihan meillä siinä kävi, ei sitä kannata yrittää peitellä. Ei tämä ollut mitenkään suunniteltua, Tajakka hymähtää.

Suosion laajuudesta kielii myös se, että bändi pyörittää verkkokauppaa, jossa myydään levyjen lisäksi maalaishenkisiä t-paitoja sekä hattuja ympäri maailmaa.
– Niitä menee tasaiseen tahtiin Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan. On ollut kiva huomata, että he, jotka tykkäävät bändistä, kannattavat meitä muutenkin.

Eteenpäin meneminen vaatii taidon ja tuurin lisäksi myös paljon työtä.
– Ehkä se kova työ aina välillä tuottaa tulosta. Tietysti olemme pistäneet tosi paljon paukkuja myös promoamiseen, Tajakka viittaa albumin listasijoituksiin.

 Steve’n’Seagulls Lutakossa lauantaina 29.10.

Jätä kommentti

  • (will not be published)