Pääministeri Juha Sipilä sai aloittaa Keski-Suomen Sairaala Novan peruskiven muurauksen. Kuva: Outi Elomaa.
| Outi Elomaa | | 0 |  1

Jyväskylän Kukkumäkeen vuonna 2020 valmistuvan Keski-Suomen Sairaala Novan peruskivi muurattiin keskiviikkoiltana. Juhlatilaisuudessa peruskiveen muurattuun sylinteriin tallennettiin sairaalan suunnitteludokumentit, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja SRV:n vuosikertomukset, päivän sanomalehti Keskisuomalainen, perusasiakirja, juhlassa pidetyt tervehdykset, stetoskooppi, sairaanhoitajan kello sekä vuoden 2017 metallirahat.

Virallisesti peruskiven muurauksen suorittivat pääministeri Juha Sipilä sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä valtuuston puheenjohtaja Leena Yksjärvi, hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell, sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, uuden sairaalan projektijohtaja Mikko Jylhä ja uuden sairaalan projektipäällikkö Jari Ilves. Oma lastallisensa sementtiä peruskiveen muurasivat myös uuden sairaalan pääsuunnittelija Teemu Kurkela sekä SRV:ltä hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila, toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala ja Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela.

Myös kaikilla tilaisuuteen osallistuneilla oli mahdollisuus kauhaista muurauslaastia syliterin päälle, ja moni käytti tilaisuutta hyväkseen.
Tilaisuudessa pidetyissä puheissa korostuivat tyytyväisyys siitä, että keskisuomalaisilla on ollut rohkeus tehdä päätös rakentaa kokonaan uusi sairaala. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell iloitsi puheessaan, että keskisuomalaiset kuntapäättäjät ja poliittiset päättäjät ovat olleet uuden Keski-Suomen sairaala Novan suhteen kunnianhimoisia ja asioita on tehty yhdessä.
Juha Sipilä totesi tervehdyksensä lopuksi tehneen sopimuksen rakentajien eli SRV:n kanssa.

– Sovittiin rakentajien kanssa, että tämä on sikäli erilainen julkisen rakentamisen hanke, että täällä pysytään aikataulussa ja kustannusarviossa. Se on nimittäin niin, että jos ei pysytä, me tullaan Pekkarisen Maurin kanssa talkoisiin ja se ei ole lasten katseltavaa hommaa se, Sipilä totesi ja sai juhlayleisön nauramaan.

Jätä kommentti

  • (will not be published)