Suur-Jyväskylän Lehden tämän vuoden joulupukki oli Jarkko Immonen. Täksi kaudeksi JYPiin palannut Immonen ehtii perheineen viettää joulua paremmin kuin ulkomailla pelatessaan. Kuvat: Olli Kauppinen
| Jussi Komulainen | | 0 |  Tykkää

– Tällaistako naisilla on joka päivä? Jarkko Immonen kyselee pestessään pois joulupukin meikkejä Jyväskylän kaupunginteatterilla.

Jääkiekkoilija on juuri saanut elämänsä perusteellisimman maskeerauksen, kun teatterin kampaaja-maskeeraaja Minttu Minkkinen muutti Immosen Suur-Jyväskylän Lehden tämän vuoden joulupukiksi.

Immonen on vaikuttunut lopputuloksesta ja uskoo, että edes hänen omat lapsensa eivät tunnistaisi häntä. Kotona hän ei tänä jouluna pysty sonnustautumaan joulupukiksi, sillä ilman yhtä perusteellista naamiota rooli ei menisi läpi.

Myös lehden lukijoille joulupukin tunnistaminen oli haastavaa, ja oikeita vastauksia tuli edellisvuosia vähemmän. Oikein vastanneiden kesken arvottiin Mestarin Herkun lahjoittama joulukinkku. Arvonnassa onnetar suosi Anne Räsästä, onnittelut voittajalle!

Venäjällä ei ehtinyt viettää joulua

Täksi kaudeksi JYPiin palannut Immonen ehtii perheineen viettää joulua paremmin kuin moneen vuoteen. Immonen pelasi vuosina 2009–2015 Venäjällä ja sen jälkeen viime kevääseen asti Sveitsissä.

– Venäjällä pelattiin joulunakin, joten siellä joulua ei vietetty mitenkään. Suomalaisten kesken lähinnä syötiin jonain päivänä illallinen. Sveitsissä pelatessa ehti käydä muutaman päivän Suomessa, mutta nopeita keikkoja nekin olivat, Immonen kertoo.

JYPillä on peli jo tapaninpäivänä, mutta ennen joulua viimeinen peli oli tiistaina 19. päivä, joten joulun aikaan JYPin pelaajilla on ammattiurheilijalle kelpo neljän päivän vapaa.

Immosilla vietetään kunnon sukujoulua, sillä heidän luo Vaajakoskelle on tulossa sekä Jarkon että Johanna Immosen vanhemmat sekä siskot ja veljet. Miten paljon tapaninpäivän peli vaikuttaa siihen, mitä jouluna voi syödä?

– Kyllä jouluruokia voi syödä, mutta ihan ähkyyn ei kannata vetää. Joulunakin täytyy pitää omasta kunnosta huolta ja tehdä omatoimista treeniä – ei voi neljää päivää vain syödä ja maata.

Immosilla on viisivuotias tyttö ja kaksivuotias poika, ja lasten myötä jouluintoakin on enemmän, Jarkko Immonen kertoo.

– Poikakin on jo käynyt katsomassa kaupassa joulupukkia ja ymmärtää olla innoissaan joulun tulosta.

Mukava paluu Jyväskylään

Immosten paluu Jyväskylään on sujunut hyvin.

– On ollut mukava palata. Täällä on viihdytty aina, tuttuja on paljon ja on muutakin elämää kuin kiekkoa, Immonen kertoo.

Lapset ovat olleet hallilla lähes jokaisessa JYPin pelissä. Jyväskylässä lasten peleissä käyntikin on helpompaa, kun paikalla on Johanna Immosen tuttuja, jotka auttavat lasten kanssa, ja muiden pelaajien lapsia leikkikavereina.

Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen kotimainen kiekko on vastannut odotuksia.

– Ei oikein edes muista, millaista se oli kahdeksan vuotta sitten. Ehkä peli on vähän nopeutunut. Suurin muutos on se, että pelaajia tuntee vähemmän. Liigakiekko on ollut vauhdikasta ja hyvätasoista, Immonen arvioi.

35-vuotias Immonen teki JYPin kanssa kolmevuotisen sopimuksen, joten tällä hetkellä keskittyminen on vielä täysin pelaamisessa. Hän on kuitenkin valmistautunut jo uran jälkeiseen aikaan, ja perheen suunnitelmissa on jäädä Jyväskylään.

Immonen kuuluu JYPin omistajakuntaan, ja lisäksi hän toimii vaimonsa Johannan – ja muiden yhtiökumppaneiden – kanssa yrittäjänä Liikuntakeskus Klub1:ssä.

– Hallilla osakkuus JYPissä ei näy millään tavalla. Muuten tulee ehkä mietittyä enemmän koko toiminnan kehittämistä ja sitä, miten väkeä saisi enemmän paikalle, mutta ei niitä pelatessa ajattele.

Klub1:lle tuli joulukuun alussa ensimmäinen toimintavuosi täyteen. Immonen on ollut tyytyväinen siihen, miten toiminta on lähtenyt liikkeelle: asiakkaita on ollut mukavasti ja palaute positiivista.

Jos peleiltä jää aikaa, Immonen käy auttamassa liikuntakeskuksessa, mikä on hyvää vastapainoa kiekolle. Kesällä hän pystyi yhdistämään eri roolinsa.

– Kesällä treenasin JYPin kanssa ja myös omatoimisesti salilla, joten silloin oli molemmissa työpaikoissa yhtä aikaa.

Jarkko Immosesta saatiin maskeeraamalla tehtyä hankalasti tunnistettava.

Jätä kommentti

  • (will not be published)