MM-rallin aikaan Jyväskylässä on muutoksia tavallisiin liikennejärjestelyihin. Jutun lopussa on linkkejä liikennekarttoihin. Kuva: AKK Sports Oy / Toni Ollikainen
| Saara Heiskanen | | 0 |  Tykkää

Jyväskylän MM-ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin sekä joukkoliikenteeseen. Lutakossa muutoksia on luvassa tiistaihin 1.8. saakka. Harjulla poikkeavat järjestelyt ovat voimassa torstaista 27.7. kello 10 lauantaiaamun 29.7. kello kahteen.

Lutakossa Paviljongin alue on suljettu tiistaihin 1.8. kello 21 asti. Uno Savolan katu on suljettuna liikenteeltä maanantaihin 31.7. kello 7 saakka. Ainoastaan luvanvarainen huoltoajo ja tontille ajo sallitaan.

Sataman alueella Satamakadun pysäköintialue sekä pysäköintikäytössä oleva satamankärjen hiekkakenttä ovat suljettuna maanantaihin kello 21 saakka.

Harjulla katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilla torstaista kello 10 alkaen lauantaihin kello 2 saakka. Harjun viheralue ja Ihantolantie ovat suljettuina sunnuntaihin kello 15 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla keskustanpuoleisella jalkakäytävällä.

Vaikutuksia myös joukkoliikenteeseen

Lutakossa on rallin aikana pysäköintitilaa ainoastaan Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa. Sepänkadun pysäköintialue on osittain tai kokonaan suljettu tiistaihin kello 18 asti.

Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat myös linja-autoreittejä.

Keskustan pysäkit Yliopistonkadulla, Väinönkadulla, Sepänkadulla ja Cygnaeuksenkadulla ovat tilapäisesti pois käytöstä. Pysäkeille, joita poikkeusjärjestelyt koskevat, on viety muutoksesta sekä niiden ajankohdista kertovat tiedotteet.

Paikallis-, seutu- ja pikavuoroliikenteen linjat ohjataan keskustassa Yliopistonkadun ohi Voionmaankadulta Vaasankadun kautta Hannikaisenkadulle. Tilapäisjärjestelyt ovat voimassa torstaiaamusta lauantaiaamuun.

Lutakon alueen liikennejärjestelyt – kartta

Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyt – kartta

Kadunvarsipysäköinti – kartta

Jätä kommentti

  • (will not be published)