Jyväskylässä liikkumisessa kannattaa huomioida MM-rallin vaikutukset, muun muassa useita katuja suljetaan Jyväskylän keskustan ja Lutakon alueella ralliviikonlopuksi. Katso jutun lopusta tarkemmat kartat poikkeusjärjestelyistä.
| Saara Heiskanen | | 0 |  Tykkää

Jyväskylän MM-ralli aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin 20.–31.7. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueisiin.

Lutakossa liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä pisimpään eli 20.–31.7. Harjulla poikkeavat liikennejärjestelyt ovat voimassa torstaista 26.7. kello 10 alkaen, ja ne puretaan lauantaiaamuna 28.7. kello 2.

Lutakon huoltoalueella sulku jatkuu tiistaihin 31.7. kello 21 saakka. Uno Savolan katu on suljettuna liikenteeltä maanantaihin 30.7. kello 7 saakka. Ainoastaan luvanvarainen huoltoajo ja tontille ajo sallitaan.

Jalankulku- ja pyöräliikenne toimii pääosin normaalisti lukuun ottamatta Satamakadun vieressä kulkevien kevyen liikenteen väylien sulkemista. Kulkeminen Rantaraitilla on mahdollista koko tapahtuman ajan.

Fortunakuja on suljettu Blomstedtinkadun ja Piippukadun välillä 30.7. kello 17 saakka. Ajo Innovaan tapahtuu Piippukadun kautta.

Sataman alueella Satamakadun pysäköintialue sekä pysäköintikäytössä oleva sataman kärjen hiekkakenttä ovat suljettuina maanantaihin 30.7. kello 21 saakka. Lutakkoon tuleville katsojille suositellaan Jyväskylän keskustan pysäköintitalojen ja -paikkojen käyttämistä. Lutakossa on rallin aikana pysäköintitilaa ainoastaan Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa. Pysäköinninvalvonta valvoo Lutakon ja sataman aluetta normaalisti.

Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy rallien ajaksi 30.7. asti Piippukadun kääntöpaikalle. Ralliyleisöä palvelee sen lisäksi läheinen Matkakeskuksen taksiasema.

Harjun ek sulkee katuja

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta torstaina 26.7. kello 10:stä lauantaihin 28.7. kello 2:en saakka. Mäki-Matin asuinalueelle ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Harjun viheralue ja Ihantolantie suljettiin maanantaina, ja ne ovat suljettuina sunnuntaihin 29.7. kello 15 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Harjun erikoiskokeen yleisöpysäköinnille ovat käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat. Sepänpuiston pysäköintialue on suljettuna 31.7. kello 18 saakka. Yliopistonkadun pysäköintialue on kokonaan suljettu 31.7. kello 18 saakka. Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintipaikkoja Sepänkatu 7:n piha-alueelta. Moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadun eteläpäästä.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Lisäksi Kauppakadun liikennettä joudutaan rajoittamaan Harjun erikoiskokeiden aikana. Kilpisenkatu on muutettu yksisuuntaiseksi Kauppakadun ja Vapaudenkadun väliseltä osalta.

Rallit aiheuttaa muutoksia myös joukkoliikenteen pysäkkeihin ja reitteihin keskusta-alueella torstaista 26.7. kello 10 alkaen lauantaihin 28.7. kello 2 saakka.

Katso kartat liikennejärjestelyistä

Lutakon alueen liikennejärjestelyt

Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyt

Linja-autoliikenteen reittimuutokset

Kadunvarsipysäköinti rallien aikana

Jätä kommentti

  • (will not be published)