Aino Gröhn, 3, nappasi innoissaan kepparilampaan ja lähti esteradalle. Kuvat: Saara Heiskanen
| Saara Heiskanen | | 0 |  3

Perjantaina 6.7. Mäkimatin perhepuiston valtasi lapsille suunnattu Jyväskylän Kesän ilmaistapahtuma, jossa pääsi muun muassa laskemaan lampaita, ratsastamaan keppihevosella, rakentamaan herneillä ja puhaltamaan saippuakuplia. Samaan aikaan Toivolan Vanhalla Pihalla alkoivat perjantain ja lauantain ajan kestävät Neulefestareiden markkinat, jossa toinen toistaan värikkäämpi lankakerä pääsi hypistelyn kohteeksi ja vaihtoi omistajaa.

Suur-Jyväskylän Lehden haastattelussa 27.6. Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju kertoi, että tänä vuonna kaikille avointa ilmaisohjelmaa on haluttu järjestää entistä enemmän. Kävimme haistelemassa tunnelmaa Neulefestareilla sekä keppariradan ja saippuakuplien pyörteissä.

 

Käsitöiden ystävät kerääntyivät Toivolan Vanhalle Pihalle. Värien lisäksi loistivat myös monen vierailijan kasvot.

Jaana Paananen etsiskeli Neulefestareiden markkinoilla itselleen huivilankoja.

Eelis, 12, Milja, 9, ja Maisa Maljonen, 5, rakentelivat Mäkimatin perhepuistossa herneillä ja cocktailtikuilla. Miljan aikoimuksena oli rakentaa kirahvi.

Eelis Maljonen, 12, keskittyi.

Emma Mäenniemi (vas.), 4, katseli kun Anja Kilpelä, 7, puhalsi valtavaa saippuakuplaa.

Emman pikkuveli Eetu Mäenniemi, 2, innostui saadessaan kuplia kiinni. Taustalla Emman lisäksi myös Anja, 7, ja Aili-Elle Kilpelä, 10.

 

Jaana Paananen löysi huivisuunnitelmiinsa sopivat langat. ”Huomaan valitsevani aina tällaisia värikkäitä, vaikka katselen välillä myös luonnonläheisiä sävyjä. Neulon kesälomalla joka päivä, ja muutaman tunnin päivässä myös silloin, kun olen töissä”, hän kertoi.

Sopivan langan valitseminen on tarkkaa puuhaa, kun vaihtoehtoja on satoja eri sävyjä.

 

Jätä kommentti

  • (will not be published)