Uniikki nähdään ilmaiskeikalla Jyväskylän Feel Vegasissa 18.8. Kuva: Sami Siilin / Rähinä Records
| Saara Heiskanen | | 0 |  Tykkää

Uniikki naurahtaa puhelimen toisessa päässä ja selvittää hieman kurkkuaan. Hän toteaa, että Jyväskylä on ehdottomasti räppikaupunki, josta hyviä muistoja on paljon.

– Jyväskylässä on aina ollut tosi hauskoja settejä. Aikanaan siellä oli sellainen paikka kuin Blaze, jota pyöritti Lauri ”Larren G” Lappalainen. Meillä oli traditio 2000-luvun alussa, että aina kun olimme Rähinän kiertueella, pysähdyimme Blazeen. Keksimme itsellemme jonkin teeman aina ennen kuin tulimme sinne. Joku vuosi meillä oli after ski -teema, räppäri muistelee, ja innostuu entisestään.

– Kävimme jossakin paikallisessa kierrätyskeskuksessa ostamassa after ski -vaatteet ja laitoimme kasari-kasvomaalit. Yksi oli rullatuolissa ja me kipsattiin sen jalka, vaikka se ei ollut kipeä. Sitten vedettiin koko jengillä siellä keikka niissä kamoissa, mies hekottelee.

Alun perin Domino-nimellä vuonna 1995 Jyväskylässä aloittanut tanssiklubi Balze sulki ovensa vuodenvaihteessa 2008–2009, mutta edelleen Uniikki pysähtyy mielellään Jyväskylässä. Tällä kertaa miehellä on suuntana Jyväskylän Feel Vegas ja pokeriturnaus, jonka yhteydessä räppäri vetää myös ilmaiskeikan.

– Mulla on Hip Hop Hold’em -kiertue Veikkauksen kanssa käynnissä kolmatta vuotta, ja Jyväskylässä olin viime vuonnakin. Oli tosi hyvä meininki. Viime vuonna olin vain turnauksessa pelaamassa, mutta tänä vuonna on hienoa, että saatiin keikka lyötyä samaan yheyteen, artisti juttelee.

Hän povaa turnauksesta kovatasoista ja tiukkaa ja illan meiningistä intiimiä.

– Olen käynyt siellä aika monta kertaa pelaamassa, ja Jyväskylässä on hyviä pelaajia. Toivotaan, että saadaan putka täyteen ihmisiä ja tosi hyvä meininki aikaan tälläkin kertaa.

Kesä on ollut keikkojen suhteen kiireinen ja syksy jatkuu samaan tyyliin. Kesäkuun alusta viisi kuukautta eteenpäin Uniikilla on yksi vapaa viikonloppu, kaikki muut on buukattu täyteen keikkoja.

Keikkailun lisäksi myös musiikin tekeminen maistuu tällä hetkellä hyvältä. Mukana biisinteossa on uusia naamoja, ja ensi kuussa räppäriltä on luvassa uutta kuultavaa.

– Ehdottomasti mulla on sama palo räppiin kuin lapsesta asti. Haluan mennä myös rajojen yli ja kehittää musiikkia moneen suuntaan, olla monipuolinen artisti, enkä juuttua tiukasti vain yhteen kategoriaan. Sen takia vaikutteita tulee entistä enemmän myös muista genreistä.

– Jengi tekee aika paljon konemusiikkipainotteista nykyään. Menen siitä poikkeavasti takaisin kasarisoundeihin, vähän funky-meininkiä. En halua tehdä samaa kuin kaikki muut.

Jätä kommentti

  • (will not be published)