Biokaasutankkausten määrä on kasvanut Jyväskylän tankkausasemilla vuoden aikana tasaisesti. Kuva: Mustankorkea Oy
| Outi Elomaa | | 0 |  Tykkää

Mustankorkean ensimmäinen biokaasun tankkausasema avattiin autoilijoiden käyttöön vuosi sitten elokuussa.

Tankkauksien määrä on kasvanut tänä vuonna huhtikuusta lähtien noin sadalla per kuukausi. Heinäkuussa tankattiin jo lähes 900 kertaa.

– Kasvu on ollut suhteellisen tasaista viime kesästä lähtien. Heinäkuun luvussa näkyvät myös lomalaisten tankkaukset, Mustankorkea Oy:n toimitusjohtaja Esko Martikainen toteaa.

Kysynnän odotetaan kasvavan edelleen, kun Mustankorkean toinen kaasuntankkausasema saadaan käyttöön Seppälässä marraskuussa.

– Se parantaa ilman muuta palvelua ja helpottaa tankkausta, kun käydään asioimassa Seppälän alueella. Uusi asema on merkittävä myös monille tavarakuljetusyrityksille, joiden terminaalit ovat Seppälänkankaan alueella. Biokaasua käyttävien paketti- ja pienkuorma-autojen määrä tullee lisääntymään, kun tankkaus helpottuu. Kun lähtee tankkaamaan kauemmaksi, siihen kuluu 20–30 minuuttia, ja se on aina kustannus kuljetusfirmoille, Martikainen sanoo.

Biokaasuautot ovat tulleet Martikaisen mukaan kuluneen vuoden aikana entistä suositummaksi myös henkilöautojen puolella.

– Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut iso kasvu biokaasuautojen määrässä, ja ihmiset ovat ottaneet ne omakseen. Kaasuautoilun vähäisyys on johtunut osittain siitä, että tankkausasemia ei ole ollut kätevästi saatavilla.

Mustankorkealla on suunnitelmia lisätä lähivuosina edelleen biokaasuasemien määrää kaupungissa yhdellä tai kahdella.

– Jyväskylä on sen jälkeen yksi parhaiten palvelevia alueita Suomessa biokaasun tankkauksen osalta. Sekin näkyy, että biokaasulla liikkuva ammattimainen liikenne kasvaa. Uusia asiakkaitamme ovat kolme taksiautoilijaa, jotka ovat siirtyneet biokaasun käyttöön. Autoissa on näkyvät merkinnät biokaasun käytöstä polttoaineena, ja asiakas voi halutessaan valita biokaasulla käyvän auton, Martikainen toteaa.

Jätä kommentti

  • (will not be published)